Реєстрація /

Київ готується до святкового параду: де буде перекрито рух транспорту та якими вулицями пройдуть репетиції

До 30-річчя незалежності України готується масштабний парад, який цього року пройде навіть на Дніпрі

Святковий парад до 30-річчя Дня незалежності України пройде у вівторок, 24 серпня – в день найголовнішого державного свята. Вже за два тижні до урочистостей Київська міська державна адміністрація оприлюднила перелік вулиць, які будуть перекриті для проведення параду та трьох його репетицій.

В 2021 році заплановано навіть парад на воді – кораблі ВМС України та Державної прикордонної служби пройдуть парадним строєм напроти Річкового вокзалу та уздовж Труханового острова.

Отже репетиції параду в Києві відбудуться 18, 20 та 22 серпня. Вже відомо, де і о котрій годині буде перекрито рух транспорту. В ці дні:

  • 15.30 – 18.00 – тимчасове обмеження руху транспорту на вул. Академіка Туполєва, просп. Перемоги, Маршала Рибалка, вул. В’ячеслава Чорновола, вул. Старовокзальній, вул. Жилянській, вул. Антоновича.
  • 15.30 - 1.15 (до завершення репетицій) – перекриття руху транспорту на вул. Великій Васильківській (на ділянці від Либідської пл. до вул. Хрещатик), вул. Хрещатик, вул. Михайлівській (на ділянці від вул. Володимирської до Майдану Незалежності), вул. Михайла Грушевського (на ділянці від Європейської пл. до Кріпосного пров.), Петрівській Алеї, Парковій дорозі, Володимирському узвозі, Боричевому узвозі, вул. Набережно-Хрещатицькій (від Боричевого узвозу зустрічною смугою до Нижнього Валу), Набережному шосе (від Дніпровського узвозу до вул. Набережно-Хрещатицької).
  • 19.00 - 1.15 (до завершення репетицій) – обмеження руху транспорту на вул. Нижній Вал, вул. Глибочицькій, Глибочицькому проїзді, вул. В’ячеслава Чорновола, просп. Перемоги, вул. Старовокзальній, вул. Жилянській, вул. Антоновича.

Обмеження руху під час параду 24 серпня

где будет перекрыто движение транспорта в Киеве на День независимости
Фото kyivcity.gov.ua

Точний перелік вулиць з обмеженим рухом буде названо пізніше, але вже зараз відомо, що перекриті будуть наступні столичні магістраліта дороги:

  • 06.00 – 08.00 – обмеження руху транспорту на вул. Академіка Туполєва, просп. Перемоги, Маршала Рибалка, вул. В’ячеслава Чорновола, вул. Старовокзальній, вул. Жилянській, вул. Антоновича.
  • 06.00 – 12.00 – перекриють рух транспорту на вул. Великій Васильківській (на ділянці від Либідської пл. до вул. Хрещатик).
  • 06.00 – 16.00 – на вул. Хрещатик, вул. Михайлівській (на ділянці від вул. Володимирської до Майдану Незалежності), Володимирському узвозі, вул. Михайла Грушевського (на ділянці від Європейської пл. до Кріпосного пров.), Петрівській Алеї, Парковій дорозі.

Ще кілька центральних вулиць будуть перекриті через проведення заходів за участі керівників держави та іноземних гостей, яким надана державна охорона:

  • 22 – 24 серпня – обмежений рух на Парковій дорозі;
  • з 06.00 20 серпня до 24 серпня – обмежений рух на вул. Михайла Грушевського;
  • з 06.00 23 серпня до закінчення заходів – на вул. Володимирській (на ділянці від вул. Великої Житомирської до б-ру Тараса Шевченка), вул. Богдана Хмельницького (на ділянці від вул. Леонтовича до вул. Рєпіна), вул. Ярославів Вал (на ділянці від вул. Івана Франка до вул. Володимирської), вул. Миколи Лисенка, вул. Малій Житомирській (на ділянці від Володимирського проїзду до Михайлівського пров.).
Джерело