Реєстрація /

Кліматизація великих об'єктів: вигоди роботи з офіційним постачальником техніки

Для великих об'єктів однbv з першорядних завдань є оснащення інженерними системами, зокрема кліматичними.

Український ринок нерухомості продовжує розвиватися. І хоча темпи розвитку і обсяги в різних його сегментах відрізняються, в цілому, даний ринок залишається одним з найпривабливіших для інвесторів. Так, в сегменті торговельної нерухомості на різній стадії реалізації лише в Києві і передмісті столиці перебуває понад 40 проектів, сукупною орендованою площею понад 1,3 млн. квадратних метрів. А в сегменті офісної нерухомості анонсовані до відкриття в 2019-2020 роках більше 20 бізнес-центрів загальною орендною площею понад 180 тис. квадратних метрів. Для цих та інших великих об'єктів одним із першочергових завдань є оснащення інженерними системами, зокрема кліматичними, котрі повинні забезпечити комфортні умови всередині приміщень і життєдіяльність всього об'єкту цілий рік.

Для вибору постачальника кліматичної техніки девелопери, генпідрядники і забудовники зазвичай проводять тендери, куди запрошують  фахові спеціалізовані структури. Не секрет, що замовники прагнуть оптимізувати витрати, але найбільш далекоглядні з них роблять це не на шкоду якості обладнання і ефективності запропонованих комплексних рішень. Одним з напрямів такої оптимізації є робота з офіційним постачальником виробника обладнання. Які ж вигоди можна при цьому отримати? Про це розповідає Володимир Степура, директор компанії «Ліконд», офіційного дистриб'ютора DAIKIN в Україні.

«Офіційний статус дозволяє нам виробляти додаткові, спеціальні умови, котрі допомагають замовнику великих об'єктів нерухомості прийняти рішення на нашу користь. Наприклад, ми готові надати консультаційно-технічну допомогу на всіх етапах проектування та на інших етапах, з метою надання оптимального рішення по кліматизації об'єкта (порівняння конкурентних варіантів), а також виконати підбір і перевірити повторно підбір обладнання. Ми можемо надати спеціальні ціни на обладнання – під конкретний об'єкт, а також запропонувати гнучкі умови оплати. Також можемо запропонувати розширений термін гарантійного обслуговування, здійснити пуско-наладку обладнання DAIKIN на пільгових умовах», – каже Володимир Степура.

Володимир Степура, директор компанії «Ліконд», офіційного дистриб'ютора DAIKIN в Україні
Володимир Степура, директор компанії «Ліконд», офіційного дистриб'ютора DAIKIN в Україні

 

Треба відзначити, що поставки обладнання компанією «Ліконд» здійснюються безпосередньо від виробника – європейської штаб-квартири DAIKIN Europe N.V. В Україну поставляється все офіційно доступне для нашого ринку обладнання, з проходженням необхідних митних процедур і наданням гарантії від виробника. Також офіційний дистриб'ютор надає гарантійне та пост-гарантійне обслуговування техніки.

DAIKIN як виробник, і «Ликонд» як дистриб'ютор, готові надавати спеціальні умови девелоперам, котрі можуть бути додатковою конкурентною перевагою торгової марки DAIKIN. Наприклад, при запиті клієнта, для нього можуть організувати відвідування заводу-виробника, щоб переконатися в якості обладнання та контролі якості його виробництва. Якщо ж мова йде про холодильні машини (чилери) – це може бути відвідування заводу за участю Замовника в процесі робочого тестування саме того обладнання, яке потім буде відвантажуватися на об'єкт даного Замовника. Також є практика відвідування об'єктів за межами України, де вже встановлено обладнання DAIKIN, рішення про придбання якого збирається прийняти Замовник.

Але найголовнішою перевагою роботи з офіційним постачальником є гарантія якості наданого обладнання та послуг. Запорукою професіоналізму в даному випадку є великий досвід роботи на ринку, в цілому, і досвід реалізація великих об'єктів, зокрема.

«Компанія «Ліконд» працює на ринку України вже понад 18 років. В тій чи іншій мірі, вже співпрацювала з більшою частиною відомих на ринку девелоперських і великих будівельних компаній. Але якщо раніше поставки обладнання, головним чином, проходили через інсталяційні компанії, то на сьогоднішній день до традиційного формату співпраці додалися прямі контакти між нами, як дистриб'юторською компанією і девелоперськими компаніями і великими корпоративними клієнтами компанії DAIKIN в Україні», – зазначає Володимир Степура.

З відомих і великих об'єктів, реалізованих в останні роки в Києві, керівником «Ликонд», зокрема, були названі: Національний палац культури «Україна», БЦ «Міком-Палац», БЦ «Космополіт», новий термінал аеропорту «Київ», ТРЦ «Lavina Mall» (бутиковая частина), ТРЦ «River Mall» (кінотеатр IMAX). Є звичайно об'єкти і в інших містах. Наприклад, в Одесі це готелі «Лондон» та «Е-готель», ЖК «Спадщина Дерібаса», БЦ «Kadorr», торгові павільйони «Аркадія-Сіті», Медичний будинок «Одрекс», БЦ «Уолл-Стріт» та інші.

«Ликонд» також має досвід співпраці з великими забудовниками і девелоперами, наприклад, НЕСТ, Мандарин, Рів'єра-Девелопмент, Кадорр Груп, Будівельник-П, СК Рубікон Моноліт і інші. Крім того, компанія «Ліконд» працює з ритейлерами (мережі продовольчих і непродовольчих товарів як українські, так і міжнародні), виноробними, фармацевтичними підприємствами, і іншими замовниками. Таким чином, компанія може запропонувати ефективне рішення на базі найсучаснішого обладнання фактично для об'єкта будь-якої складності і в будь-якому напрямку діяльності.

Источник