Реєстрація /

Як Київ буде виходити з карантину: кому дозволять відкритися і працювати в столиці з 12 травня

Мер Києва назвав види діяльності, які будуть дозволені на 1 етапі виходу з карантину

Мер столиці Віталій Кличко озвучив план, як Київ буде виходити з карантину. За словами столичного міського голови, відновлення звичного життя почнеться з 12 травня – ця дата збігається з термінами, коли закінчиться суворий карантин в Україні згідно з рішенням Кабінету міністрів.

«Це не зняття обмежень, а їх ослаблення. Якщо через два тижні ми не побачимо ослаблення динаміки, то будемо переходити до другого етапу. Якщо будемо бачити погіршення – повернемося до нинішнього стану ... На першому етапі ослаблення залишаються закритими школи і дитячі сади, дитячі та спортивні майданчики, прибережні зони відпочинку. Ослаблення обмежень з їх відвідин буде вже на наступному етапі», – заявив Кличко під час щоденного онлайн-брифінгу, присвяченого боротьбі з коронавірусом в Києві.

Стаття по темі: Кабмін затвердив нові пільги для ФОП і безробітних на час карантину

Як Київ буде виходити з карантину 12 травня

  1. Почнуть роботи непродовольчі магазини площею до 300 квадратних метрів. Головна умова роботи – дотримання масочного режиму і дистанції між клієнтами і продавцями. Власники магазинів зобов'язані 2 рази в день проводить санітарну обробку і дезінфекцію.
  2. Запрацюють перукарні та салони краси. Їх діяльність буде можливою виключно за попереднім записом і не більше 1 клієнта на кожну з послуг одночасно
  3. Робота стаціонарних кав'ярень дозволена з 12 травня тільки на винос. Для них також діє суворе правило про двократну за день дезінфекції приміщень
  4. Тимчасові торгові споруди (МАФи) почнуть роботу, проте вживати приготовані їжу і напої прямо на місці буде заборонено.
  5. Підприємства з надання побутових послуг та з виробництва продтоварів зможуть обслуговувати клієнтів. Однак вводиться сувора норма – не більше 1 покупця (клієнта) на 10 квадратних метрів приміщення.
  6. Дозволено відновити роботу адвокатам, нотаріусам і фінансовим аудиторам.
  7. У парках і скверах Києва будуть дозволені прогулянки не більше ніж по 2 людини. Для сімей дозволені прогулянки в кількості не більше 4 осіб: двоє батьків і двоє дітей.
  8. Ринки в Києві запрацюють лише за погодженням з урядом України. Очікується, що послаблення карантину для ринків почнеться тільки з 1 травня.

Стаття по темі: Що відбувається з рітейлом і які перспективи після закінчення карантину

Нагадаємо, що вже з 12 травня Міністерство транспорту та інфраструктури планує відновлення міжміського сполучення. В першу чергу мова йде про автобусний та залізничний транспорт. Внутрішнє авіасполучення в Україні почне роботу пізніше, коли авіаперевізники зможуть наповнити рейси пасажирами.

Источник

Теґи