Реєстрація /

Кабмін затвердив нові пільги для ФОП і безробітних на час карантину

Названі суми матдопомоги, які зможу отримати українці, які залишилися без роботи

Кабінет міністрів при продовження карантину до 11 травня погодив пільги і доплати ФОПам і безробітним на час обмежень, пов'язаних з поширенням коронавируса в Україні.

Рішенням уряду встановлено розміри матеріальної допомоги на дітей фізичних осіб-підприємців, а також суми допомоги для малозабезпечених сімей, члени яких залишилися без роботи через карантин.

Нагадаємо, що додаткові соціальні виплати, доплати пенсіонерам та фінансування пільг було затверджено Верховною Радою в рамках змін до держбюджету на 2020 рік.

Який розмір пільг та допомоги для ФОПів на час карантину

Кабмін затвердив розмір допомоги для фізосіб-підприємців, у яких є діти. Допомога покладена лише ФОПам I і II групи платників єдиного податку.

Головна умова для отримання доплат – своєчасна оплата єдиного соціального внеску (його розмір на 2020 рік становить 1039,6 грн/міс).

Термін доплат – весь період карантину і 1 місяць після завершення.

Розміри доплат для ФОПів

Розміри доплати розраховувалися виходячи з розміру прожиткового мінімуму для дітей до 6 і 10 років.

  • для ФОП, у яких діти у віці до 6 років – 1779 грн;
  • для ФОП, у яких діти у віці від 6 до 10 років – 2218 грн.

Стаття по темі: До держбюджету внесені зміни: яким буде курс долара, скільки виплатять матдопомоги

Розміри доплат для безробітних, у яких є діти у сім'ї

Українці, що залишилися без роботи на час карантини отримали можливість за спрощеною схемою оформити допомогу для малозабезпечених сімей. В рамках допомоги для малозабезпечених держава гарантується доплати на утримання кожної дитини.

На 2020 рік передбачено допомогу для малозабезпечених сімей. Середньомісячної розмір допомоги для малозабезпеченої родини, в якій виховуються неповнолітні діти, – 2800-3020 грн.

Зміни при нарахуванні субсидій

Кабмін вирішив збільшити допустимий термін заборгованості по ЖКП, який є умовою для нарахування субсидій. Тепер можна розраховувати на отримання субсидії та пільг на оплату житлово-комунальних послуг з заборгованістю терміном 3 місяці (раніше було 2 місяці).

Джерело

Теґи