Реєстрація /

Оренда елітної нерухомості Києва: липень 2015 р.

В липні 2015 р. об’єм коштів, витрачених на оренду елітної нерухомості Києва (від 2,5 тис. дол. США в місяць) склав 38 тис. дол. США. Це на 10,4% менше за показники червня. Частка договорів в елітному сегменті зайняла 5,1% від усіх договорів оренди, підписаних впродовж місяця.

Квартири зайняли 74% від усього обсягу ринку оренди елітної нерухомості. В орендарів цієї категорії користувалися попитом 3-4-кімнатні апартаменти в Печерському та Шевченківському районах (вул. Хмельницького, Франка, Старонаводницька, Вєтрова, Рейтарська, Щорса, Драгомирова) площею 130-250 кв. м. Серед усього вибору пропозицій перевагу, як правило, віддавали квартирам в будинках сучасної забудови, в т.ч. у клубних будинках. Орендна ставка таких пропозицій склала від 15 до 30 дол. за кв. м в місяць.

Будинки склали 16% ринку оренди елітної нерухомості в липні. У цій категорії орендували об'єкти в Обухівському р-ні. Площа таких будинків становить 400-700 кв. м, а ділянок біля них – 15-25 соток. Серед вимог орендарі висували респектабельне оточення і зручні під'їзні шляхи. Орендна ставка таких пропозицій склала від 11 до 20 дол. за кв. м в місяць.

Офіси зайняли частку 10% від загальної кількості договорів. Орендарів цікавили об'єкти в центральній частині Шевченківського району, на пл. Перемоги. Здавали в оренду приміщення на перших поверхах у житлових сучасних будинках з окремим фасадним входом, площею 250-500 кв. м, за ціною від 11 до 17 долл. за кв. м.

«Загальне зменшення кількості договорів оренди елітної нерухомості в липні ми пояснюємо активним періодом відпусток. У той же час вже помітна активізація орендарів бізнес-сегменту, які з наближенням активного ділового сезону (осінь) підшукують собі офіси. До кінця серпня ми чекаємо росту кількості договорів як оренди квартир, так і офісних приміщень», – аналізує ситуацію Вікторія Барабаш, Генеральний директор АН Park Lane.