Реєстрація /

Встановлення фільтра своїми руками

Дізнайтеся, як самостійно встановити фільтр на воду.

Установка стаціонарних фільтрів безпосередньо пов'язана з роботою в системі водопостачання, тому перед самостійною установкою необхідно вивчити план і особливості водопровідної магістралі вашого будинку і квартири. Також слід чітко дотримуватися рекомендацій зі встановлення, які наведені в інструкції до придбаної фільтрувальної системи. В іншому випадку, за відсутності часу і навичок, цей процес краще доручити фахівцеві.

Монтаж магістрального фільтра

Перед тим, як приступати до встановлення магістрального фільтра, слід звернути увагу для якої води (холодної чи гарячої) призначений фільтр. Потім потрібно визначити де проходить магістраль, до якої ви будете підключати фільтр. Всі процеси необхідно проводити в чіткій послідовності, від цього залежить робота фільтра і якість одержуваної на виході води.

  • У першу чергу необхідно перекрити подачу води по тій магістралі, до якої буде проводитися підімкнення. Перед цим потрібно відкрити кран на мийці, щоб скинути тиск, який залишився в системі.
  • Далі слід вибрати місце на стіні, де буде закріплений металевий кронштейн на висоті, яка б залишала відстань між підлогою і фільтром не менше 10 см. Цей простір необхідний для того, щоб при зміні картриджів була можливість відкрутити корпус і вийняти елемент.
  • За допомогою муфт чи гнучких шлангів підведення фільтр приєднується до магістралі. Зовнішні перехідні клапани бажано ущільнити стрічкою ФУМ чи паклею з герметиком.
  • При підключенні фільтра важливо звернути увагу на напрямок потоку води. Вхід повинен здійснюватися через штуцер з написом IN. Обов'язково переконатися в послідовності розташування картриджа відповідно до рекомендацій в інструкції виробника. В іншому випадку слід відкрутити і перевернути металевий кронштейн в іншу сторону.
  • По завершенні описаного циклу робіт потрібно обережно відкрити кран. Після заповнення фільтра водою, кран залишають ввімкненим на деякий час для видалення повітря з картриджів і появи плавного рівномірного потоку води. Тепер необхідно перевірити всі з'єднання на герметичність, для чого фільтр залишають під тиском. Якщо виявляться підтікання води з місць з'єднання, їх «підтягують».
  • Перед використанням фільтра рекомендується провести промивку фільтруючих елементів протягом 3-5 хвилин, для чого відкривають кран на повну потужність.

Ставимо фільтр зворотного осмосу

Процес встановлення фільтра зворотного осмосу має як загальні, так і відмінні моменти, порівняно з монтажем магістрального фільтра. Перше, що потрібно мати на увазі, на відміну від магістральних, системи зворотного осмосу монтують лише в трубу холодного водопостачання. Починати установку треба також з перекриття подачі води та скидання тиску, який залишився в трубах.

  • Якщо в модифікації раковини передбачено додатковий отвір для встановлення крана для фільтрованої води – можна починати з монтажу. Якщо такого отвору немає – його потрібно акуратно вирізати за допомогою дрелі і свердла з алмазним напиленням.
  • Потім слід встановити зливний хомут на стічну трубу. Для цього в зливний трубі висвердлюється отвір діаметром 7 мм, монтується хомутова опора (отвори в зливній трубі і опорі мають збігатися) і затягуються обидва гвинти.
  • Встановлення баку-накопичувача відбувається вручну через обгортання металевої різьби бака тефлоновою стрічкою (4-5 витків), після чого необхідно прикріпити до бака пластиковий кран.
  • Фінальним етапом є запуск фільтра зворотного осмосу. Після підімкнення всіх деталей можна починати подачу води, при цьому уважно відстежуючи наявність протікань. Для запуску і попередньої фільтрації знадобиться деякий час (близько 15-20 хвилин), після чого має почати текти вода з додаткового відливу. Після початкової промивки потрібно відкрити вентиль бака і закрити кран для чистої води. Тепер бак буде наповнюватися (термін від 1,5 до 3 годин залежно від обсягу). Система готова до експлуатації.

Увага! Після заповнення бака, необхідно відкрити зливний кран і повністю злити весь бак в каналізацію. Не можна використовувати воду з першого бака!

Весь процес установки фільтрувальної системи займає близько 3-х годин. Якщо ви вирішите довірити цей процес професіоналам, то послуга обійдеться від 150 до 300 грн. за установку магістрального фільтра, від 250 до 450 грн. – за монтаж системи зворотного осмосу. До цих цін ще слід додати вартість доставки та послуги із заміни картриджа в системі.