Реєстрація /

Правила вибору і установки охоронних систем

Профілактика рятує від наслідків.

Одним з найпоширеніших видів гарантування безпеки і запобіганню несанкціонованого проникнення в будинок чи офіс, є охоронна сигналізація. Це сучасний і надійний спосіб захисту майна, який добре зарекомендував себе і не вимагає великих фізичних і матеріальних витрат.

Правильним рішенням є перед вибором і придбанням охоронної сигналізації звернутися в проектно-монтажну фірму, яка визначає варіанти можливого проникнення, задимлення, загорання, або настання іншої тривожної ситуації, виявляє найбільш вразливі місця приміщення. Професіонали зі встановлення та обслуговування ще на етапі проектування особливу увагу приділяють вибору місця встановлення приймально-контрольної панелі, що є основою будь-якої охоронної системи.

При виборі системи необхідно чітко сформулювати, які функції необхідні замовнику, який об'єкт буде поставлений під охорону і яке можливе розширення опцій може знадобитися в майбутньому.

Слід зазначити, що дуже дорогі і складні охоронні системи не завжди виправдані: вони вимагають складної інсталяції і дорогого технічного обслуговування. Але і придбання обладнання сумнівної якості у невідомого виробника також не рекомендується. В кожному разі, обладнання будь-якого рівня вимагає якісного монтажу та обслуговування, що в свою чергу гарантує безперебійну роботу і мінімальну кількість помилкових сигналів.

Кожному об'єкту – індивідуальний підхід

Монтаж (встановлення) охоронної сигналізації вимагає серйозного підходу і високої кваліфікації інженерного та робочого персоналу. Адже від якості робіт залежить надійність і стійкість охоронної системи в подальшому, а також термін її безаварійної служби. Перед тим, як приступити до встановлення охоронної сигналізації, необхідно провести огляд та оцінку захищеності приміщення, визначити оптимальне розташування сигнальних ліній, охоронних датчиків, контрольних панелей, сирен та інших пристроїв планованої охоронної системи сигналізації. Встановлення охоронної системи відбувається за заздалегідь складеним розрахунком і планом. При проектуванні необхідно врахувати всі особливості будівлі, які можуть як-небудь вплинути на процес монтажу: ускладнити чи полегшити його.

Враховуємо всі нюанси

Для передачі тривожного сигналу система охоронної сигналізації може комплектуватися таким обладнанням, як радіопередавач, додзвонювач, GSM-модуль.

Радіопередавач передає тривожний сигнал, використовуючи радіоканал. Цей спосіб доволі універсальний, але необхідним є спеціальний дозвіл на радіочастоту. Діяльність таких передавачів обмежена рельєфом місцевості і висотою приймаючої антени. Обладнання досить дороге і чутливе до перешкод.

Монтаж охоронної сигналізації варто здійснювати так, щоб датчики руху знаходилися подалі від протягів, інакше можуть статися помилкові спрацьовування. Якщо охоронна сигналізація купується для житлових приміщень, то слід враховувати також присутність домашніх тварин в будинку. У таких випадках варто вибирати системи охоронної сигналізації, які ігнорують переміщення всередині приміщень невеликих об'єктів вагою до 20 кг.

Світлові датчики охоронної сигналізації також слід встановлювати гранично уважно. Визначаючи силу світла, вони можуть спрацювати від зайвих сонячних відблисків, надмірного штучного освітлення або після змін у плануванні приміщення.

Ефективним рішенням стане встановлення охоронної сигналізації разом з системою відеоспостереження. Таким чином, власник приміщення буде повністю інформований про все, що відбувається всередині.

Функції систем відеоспостереження:

  • Архівація. В даному випадку йдеться про запис потоків і подальший інтелектуальний аналіз.
  • Повідомлення. Співробітники охоронюваного об'єкта або пульт охоронної компанії отримують сигнал про тривогу.
  • Охорона власності.
  • Превентивна функція. Вже сам факт наявності системи відеоспостереження може відбити у зловмисників бажання незаконно вдиратися на чужу територію.

З чого складатиметься схема охоронної сигналізації, в кожному конкретному випадку вирішується індивідуально. Фахівці з встановлення та обслуговування допоможуть підібрати і встановити відповідний саме вам варіант системи охоронної сигналізації.

Вартість монтажних робіт

Прийняти раціональне рішення – довірити установку охоронних систем професіоналам, допоможуть також досить помірні розцінки на ці послуги.

Наприклад, монтаж і налаштування систем відеоспостереження: зовнішні і внутрішні відеокамери, реєстратори, комп'ютерні плати відеозахоплення і ББЖ (блок безперебійного живлення) обійдеться замовникові від 1 тис. 800 до 3 тис. грн. в залежності від кількості камер і складових.

Вартість монтажу систем контролю і управління доступом: набір контролерів, електромеханічні і електромагнітні замки, кодові електрозамки і клавіатури, налаштування та облік – від 2 тис. грн.

Ціни на монтаж охоронної сигналізації: встановлення та програмування приймально-контрольного приладу, охоронні датчики, сирена і GSM-модуль стартує від 1 тис. 200 грн.