Реєстрація /

Сигналізація на сторожі вашого дому

Визначаємося з найкращим варіантом охорони житла.

Питання збереження недоторканності власного житла і майна – одне з найактуальніших в житті сучасної людини. Власна безпека і збереження вмісту квартири коштують того, щоб витратити певні кошти і зусилля на вирішення цієї задачі.

Особливо ця проблема актуальна для тих, хто через особливості графіка роботи чи стилю життя, змушені часто і надовго залишати житло без нагляду. Будь-який сучасний замок (запірний механізм) без додаткового захисту досить швидко і акуратно розкривається професійними злодіями. Тому додаткові охоронні засоби – незамінні в сучасних будинках і квартирах.

Одним з найнадійніших і найпопулярніших варіантів додаткового захисту є охоронна сигналізація. Доказом надійності цього способу охороши є той факт, що несанкціоновано відключити електронну систему, при її правильному встановленні не зможе навіть розробник.  

Різноманітність сучасних охоронних сигналізацій

Сучасний комплекс охоронної сигналізації включає в себе кілька компонентів. Перше, що має входити в комплект – це система контролю та управління доступом. Основна складова всіх охоронних сигналізацій – оповіщувачі (датчики), які визначають контрольовану подію і відправляють сигнал на контрольну панель. Датчики розпізнають практично всі фізичні явища, такі як рух об'єктів, зміна температури в приміщенні, задимленість, загазованість, затоплення, вібрації і шум (при розбитті вікон, переміщенні предметів), відключення електрики, та інші зміни або явища, створювані при певних діях порушника.

Охоронні сигналізації поділяють:

1. За способом зв'язку кінцевих датчиків з контрольною панеллю на:

  • дротові
  • бездротові

В дротових системах сигнал від датчиків надходить до контрольної панелі по проводах, спеціально прокладених від кожного датчика до контрольної панелі. У бездротових систем є перевага в плані монтажу, оскільки їх можна монтувати після ремонту, не проводячи конструктивних робіт з прокладання проводів.

2. За способом оповіщення (інформують господаря чи службу реагування) про виявлену подію на:

  • сповіщення по радіоканалу. Дальність дії до 5 км. Дані сигналізації передаються в разі постановки на охорону і моніторинг найближчого КПП або службі реагування. У такому випадку інформація безпосередньо господареві не надходить.
  • сповіщення по GSM каналу (через SMS- повідомлення). Дальність дії необмежена і визначається доступністю абонентів, яким відправляється SMS-повідомлення з інформацією про спрацювання якогось датчика.
  • сповіщення по телефонній лінії. Контрольна панель повинна бути підключена до телефонної лінії, тому застосовується в квартирах, де встановлений стаціонарний телефон.
  • сповіщення по супутниковому каналу. Дальність дії необмежена.

З чого складається охоронна система
Охоронна сигналізація в стандартній комплектації містить такі елементи:

  • Централі і пульт. GSM -панель або контрольна панель є основною складовою будь-якої системи, що відповідає за прийом і обробку сигналів від датчиків, а також за відправку GSM- повідомлення власникові (дзвінка або сигналу на пульт охоронної фірми). Для більшого комфорту користування в сигналізації даного типу передбачений пульт дистанційного керування, який також працює за принципом передачі радіосигналів.
  • Датчики. Охоронна сигналізація для квартири складається з набору датчиків різного принципу дії, що охоплюють всі вразливі місця в приміщенні, яке охороняється. Це можуть бути вібродатчики, датчики розбиття скла, ультразвукові та радіохвильові детектори, магнітоконтактні датчики відкриття дверей, об'ємні датчики руху, датчики виявлення полум'я і диму, датчики заливу водою і т.д. Від типу та кількості датчиків залежить ціна готової охоронної системи.
  • Сирени. Якщо під час спрацьовування датчиків власника не опиниться поблизу, перешкодити зловмиснику здійснити свій план допоможе сирена, яка також може бути встановлена за бездротовою технологією. Своїм гучним звуком сирена не тільки злякає злодія, але і подасть сигнал оточуючим, які можуть викликати правоохоронців.

На нашому ринку представлені охоронні сигналізації та системи як місцевого, так і закордонного (Польща, Ізраїль, Канада, Китай) виробництва. Ціни на охоронну систему залежать від комплектації, набору функцій, виробника, гарантійного облуговування і коливаються в діапазоні від 3 тис. 500 до 6 тис. 500 грн. При цьому необхідно враховувати, що обслуговування сигналізації службою оперативного реагування або охоронною фірмою обійдеться, в середньому, в 150 грн. на місяць.