Реєстрація /

Кухня починається з мийки

Ключові параметри при виборі мийки: практичність, дизайн і виробник.

Кухня – одне з головних і часто відвідуваних приміщень в домі. Тому раціональне планування і грамотне обладнання кухні є запорукою комфорту і зручності цього приміщення. Як для свого основного призначення – приготування і прийому їжі, так і для виконання ролі своєрідного функціонального центру квартири.

В процесі вибору мийки для кухні ключовими параметрами повинні стати практичність, дизайн і фірма-виробник. Цей важливий елемент кухні зможе полегшити щоденну роботу в тому випадку, якщо в процесі вибору звернути увагу на його ергономічність, простоту догляду, а також габарити (раціональність використання простору). Тому при виборі кухонної мийки не варто легковажити.

Вибір мийки: можливості і параметри

Найпопулярнішими вже тривалий час є мийки з нержавіючої сталі. Їх очевидними перевагами є міцність, невибагливість у використанні та догляді в порівнянні з композитними сумішами металів, оптимальне співвідношення ціна-якість. Досить «м'яка» за структурою поверхня запобігає биттю посуду при ударах і падіннях. До складу сучасних моделей раковин з нержавійки входять також хром і нікель, що покращує їх споживчі властивості (зокрема, захист від корозії) і додає привабливого зовнішнього вигляду. До того ж, така раковина підійде практично під будь-який інтер'єр, але особливо під сучасний мінімалістичний дизайн, стиль «хай-тек» і стриманий класичний інтер'єр. Щоб в «польових» умовах перевірити якість такої мийки, необхідно прикласти до неї магніт. До якісної нержавіючої сталі магніт не пристане, якщо ж тяжіння є – рівень добавок дешевого металу в такій мийці надто високий.

Мийки з композитних матеріалів (поширена назва – штучний камінь) за вартістю, в середньому, перевищують вироби з нержавіючої сталі, проте мають низку переваг, завдяки яким на них є значний попит. Такі мийки виглядають ефектно, можуть імітувати кам'яні породи – мармур, граніт, кварц. Виготовляють їх з натуральної кам'яної крошки, перемішаної з акриловою масою. Композитну мийку можна виготовити на замовлення, використавши зручні для замовника розміри і форму. Таким чином, це практично єдиний вид мийок, які можна «вписати» в складні умови маленької або нестандартної кухні. До переваг композитної мийки також належать широка кольорова гама представлених на ринку зразків, стійкість до різних температур, сколів і бруду, легкість у догляді та поглинання шуму струменів води. З недоліків можна відзначити велику масу і ненайлояльнішу цінову політику.

Для покупців, що не обмежені в коштах і які віддають перевагу вишуканим інтер'єрним рішенням, ідеально підійде керамічна мийка. Таке придбання буде, швидше, предметом статусного інтер'єру, оскільки такого типу мийки досить непрактичні в побутовому використанні. Найбільшим їх недоліком, разом з високою вартістю, є крихкість, схильність до сколів, тріщин, а також впливу агресивних барвників, у тому числі харчових.

Мийки з граніту і мармуру також є небюджетним іміджевим рішенням, однак, на відміну від своїх керамічних «побратимів», відрізняються підвищеною міцністю і довговічністю. Недоліком цього варіанту можна назвати те, що в більшості випадків така мийка видовбується в цільній мармуровій стільниці. Тому процес її виготовлення, транспортування та монтажу вимагає великого досвіду і трудозатрат, а варіанти розміщення дуже обмежені.

Які ціни пропонує ринок

Вибір мийок з нержавіючої сталі через велику популярність цього рішення вельми широкий. Популярністю у споживачів і майстрів користуються ТМ Alveus, Blanco, Franke, Reginox, Teka. Вартість таких мийок залежить від безлічі факторів – розміру, складу металу, виробника і тому має дуже широкий ціновий діапазон: від 600 грн. за найпростіші зразки невеликих розмірів, до 12 тис. грн. за великі мийки на кілька відділень від відомих торгових марок.

Кухонні мийки з композитних матеріалів в торгових мережах України пропонують виробники Franke, Teka, Telma, Alveus, Blanco, Imperial, Metalak, OraLux. Цінова політика в цьому сегменті, як і в інших, залежить від розміру, конфігурації, якості матеріалу та виробника і перебуває в «коридорі» від 1 тис. 200 до 15 тис. грн.

Керамічні мийки представлені на вітчизняному ринку не надто широко, в першу чергу через свою досить високу вартість. Серед виробників непогано себе зарекомендували Blanco, Marmorin, Plados. Вартість таких мийок стартує від 5 тис. і досягає 22 тис. грн.

Теґи