Реєстрація /

Зробили перший крок у напрямку реновації застарілого житла у Києві

Далі проведуть інвентаризацію житла.

Розпочата розробка проекту Програми комплексної реконструкції кварталів (мікрорайонів) застарілого житлового фонду в Києві – з дослідно-аналітичних заходів та визначення меж територій для реновації.

Про це заявив заступник голови КМДА Вячеслав Непоп під час робочої наради за участі розробника – директора «Інституту Урбаністики» Алли Плешкановської.

«Перші два етапи проекту вже готові. В них ми визначили основні кроки, необхідні для початку реалізації Програми реконструкції застарілого житла. Фактично, це підґрунтя для пілотних проектів у даному напрямку», – повідомив він.

За словами Вячеслава Непопа, першим етапом проведено дослідно-аналітичну роботу. Зокрема, аналіз нормативної бази для реалізації Програми та міжнародного досвіду, вибір оптимальних механізмів фінансування реконструкції та реалізації  подібних інвестиційних проектів. Окрему увагу приділили також правам та обов’язкам мешканців житла, що підлягатиме реконструкції, та врегулюванню питань оформлення прав власності на нього.

«На наступному етапі ми плануємо інвентаризацію застарілого житла. Це дозволить чітко визначити межі територій комплексної реконструкції кварталів застарілого житлового фонду відповідно до містобудівної документації, чинної та проектної», – розповів Вячеслав Непоп.

Наступними кроками створення Програми стане характеристика кварталів у визначених межах, планування черговості втілення проектів та затвердження способів здійснення реконструкції. Після цього проект Програми винесуть на розгляд Київської міської ради.

Читайте також: Огляд ринку новобудов Києва: підсумки 2020 року

Раніше повідомлялося, що у кулуарах Колонної зали на другому поверсі КМДА презентували кращу концепцію історико-культурного, туристичного центру «Річкова брама тисячолітнього Києва» на Поштовій площі. 

Джерело