Реєстрація /

Знесення Садиби Зеленських відбулося несанкціоновано – КМДА

Проведуть розслідування.

У столиці несанкціоновано знесли Садибу Зеленських (вул. Олександра Кониського, 22), збудовану у 1890 році. Керівництво Департаменту охорони культурної спадщини, представники інших структурних підрозділів КМДА та громадських організацій оперативно прибули на місце, як тільки отримали інформацію про руйнування садиби.

«Шокуюча ситуація! Те, що наразі відбувається – зухвале та цинічне самоуправство! Міська влада та Департамент охорони культурної спадщини обурені ситуацією, що сталася. Вважаємо, що правоохоронні органи мають надати свою оцінку та притягнути винних до відповідальності», – зазначила Директорка Департаменту охорони культурної спадщини КМДА Марина Соловйова.

За її словами, два дні тому Громадська організація «Спадщина Київ» подала до Департаменту охорони культурної спадщини пакет доопрацьованої облікової документації щодо присвоєння будівлі на вул. Олександра Кониського, 22 статусу пам’ятки. Цей крок є частиною підписаного раніше з Департаментом плану дій щодо реалізації петиції №12870 «Зберегти історичну садибу Зеленських», яка була підтримана міським головою.

Департамент вимагає від правоохоронних органів належного реагування та притягнення винних до відповідальності.

Раніше повідомлялося, що у Києві цього року встановлять 328 будинкових лічильників тепла.

Джерело