Реєстрація /

Зі сміттям на зупинках у Києві обіцяють розібратися


Приберуть старі урни.

У столиці загострилася проблема накопичення великих обсягів сміття на зупинках громадського транспорту та його своєчасного вивезення. У місті буде проведена інвентаризація зупинкових комплексів й моніторинг за своєчасним прибиранням сміття. Також буде встановлено урни більшого об'єму, очищувати їх почнуть двічі на день. Визначать найбільш злосних порушників, які вчасно не прибирають, й притягнуть їх до відповідальності.

Про це повідомив начальник Департаменту міського благоустрою Олексій Кулеба.

«На території Києва вже функціонує близько 250 таких об'єктів. За відносно невеликий проміжок часу від облаштування нових зупинкових комплексів, з’явилися проблеми, характерні для кожного району. Зокрема, проблема накопичення сміття та його систематичного прибирання, встановлення павільйонів на тротуарах, що перешкоджає потоку пасажирів і механізованому прибиранню, тощо. Ці проблеми заважають нормальному і безпечному пересуванню Києвом, а тому вони є першочерговими», – наголосив Кулеба.

У столиці розроблять графік оперативної заміни зупинкових комплексів аби уникнути накопичення незаконно встановлених тимчасових споруд на території Києва.

Стаття по темі: Професійні склади в Києві: на ринку дефіцит пропозиції

Нагадаємо, у столиці встановили 2,5 тисяч контейнерів для пластику, скла та паперу. Також під час акції «День без поліетилену» на чотирьох локаціях в столиці близько 200 чоловік займалися збором сміття в водах Дніпра.  Як результат, було зібрано близько 2 тонн сміття.

Джерело