Реєстрація /

Земельні ділянки, які використовують не за призначенням у Києві – заберуть

Стосується це орендарів.

За словами депутата Київської міської ради, секретаря постійної комісії з питань архітектури, містобудування та земельних відносин Юрія Федоренка, було отримано велику кількість скарг від киян стосовно того, що земельні ділянки використовуються не за цільовим призначенням.

«Наразі оформлено попередній перелік адрес порушників, які підготовлено разом з Департаментом земельних ресурсів Київської міської державної адміністрації. Зібрано понад 3 600 договорів оренди, кожен з яких буде перевірятися на виконання всіх умов співпраці. До орендарів, які використовують землю не за цільовим призначенням та не розраховуються з містом повністю, запроваджуватимуться дії реагування: або приведення договорів до відповідності фактичного використання, або розірвання договорів», – розповів Юрій Федоренко.

Як зазначив депутат Київської міської ради, перший заступник голови постійної комісії з питань архітектури, містобудування та земельних відносин Григорій Маленко, на засіданнях робочої групи вивчатиметься перелік земельних ділянок, які використовуються орендарями з порушеннями умов договорів.

«Орендарі, які свідомо користуються ділянками не за цільовим призначенням мають нести відповідальність. За різними оцінками бюджет міста недоотримує майже 5 млрд грн надходжень. Фактично це 20 нових шкіл, або 50 комфортних парків щороку», – наголосив Григорій Маленко.

Стаття по темі: Як знайти хороших орендарів – кому довіряти своє житло, а кому – ні

Раніше повідомлялося, що оренда комерційних приміщень залишалася активною, ціни на офіси у Києві стабільні.

Джерело