Реєстрація /

Завершено прокладання водогону до міста Ірпінь

Роботи продовжують в інших містах.

Фахівці «Київводоканалу», «Ірпіньводоканалу», «Житомирводоканалу» та підрядних організацій завершено прокладання водогону до міста Ірпінь.

Усього прокладено дві нитки поліетиленових труб діаметром 160 мм протяжністю 7 км та облаштовано водопровідні колодязі.

Трубопроводи транспортувалися на великих барабанах довжиною одного відрізка 430 метрів, що суттєво скоротило швидкість монтажу. Відтепер Ірпінь поєднаний з водопровідною системою Києва, і вода у місто постачатиметься зі столичних водопровідних станцій.

Роботи здійснювались завдяки фінансуванню та за підтримки благодійних організацій, зокрема, Міжнародного Комітету Червоного Хреста в Україні.

Як повідомили у «Київводоканалі», компанія вже давно була готова до утворення так званої Київської агломерації та постачання води у прилеглі населені пункти, адже столичне водопровідне господарство має вільні потужності, що не використовуються в повному обсязі. З іншого боку, у містах-сателітах спостерігалась суттєва нестача якісної питної води, а місцеві водозабори не могли забезпечити реальні об'єми водоспоживання.

Унаслідок військових дій водопровідно-каналізаційне господарство Ірпеня було зруйноване, і ситуація стала критичною, тож роботи розпочались одразу ж після звільнення міста.

вода

Раніше повідомлялося, що проекти в рамках програм співфінансування «70/30%» та «Капремонти» залишаються в режимі очікування.

Джерело