Реєстрація /

Замість ринку «Деміївський» побудують висотку

У КМДА видали дозвіл на розробку проекту.

На території столичного продовольчого ринку «Деміївський» на вул. Ізюмській, 1, з'явиться 85-метровий багатофункціональний комплекс. Департамент містобудування та архітектури КМДА видав всі необхідні для реконструкції нежитлових приміщень документи.

Реконструкція ринку «Деміївський» запланована на трьох комунальних ділянках загальною площею 1,17 га, які забудовник отримав в оренду 1 березня 2018 року на підставі рішення Київради. Київрада передала ділянки фірмі в оренду на 25 років для експлуатації та обслуговування нежитлових будівель і споруд в зв'язку з придбанням фірмою права власності на ці приміщення загальною площею 4613 кв. м в 2017 році.

Цільове призначення зазначених ділянок: для будівництва і обслуговування будівель торгівлі. Згідно ДУО, забудовник це цільове призначення ділянки (вид використання) повинен змінити, привівши його у відповідність з намірами щодо забудови.

Стаття по темі: Квартири в передмісті Києва: попит зростає, а висока конкуренція стримує зростання цін

Раніше повідомлялося, що у Києві близько 400 історичних будинків зі статусом пам’ятки. Більшість із них – у приватній власності, інші – на балансі різних структурних підрозділів КМДА, міністерств, інших державних установ, комунальних підприємств, райдержадміністрацій тощо. На 2020 рік запланована реконструкція 4 будівель.

Джерело