Реєстрація /

Законність угод з комунальною нерухомістю в Києві в 2010-2014 роках перевірять

Прийняли рішення на засіданні комісії Київради.

Тимчасова комісія Київради займеться тим, що перевірить законність відчуження нерухомості, що належить столиці. Перевірять угоди за 2010-2014 роки. Рішення прийнято на засіданні постійної комісії Київради з питань регламенту і депутатської етики.

За словами депутатів, тимчасові рамки обрані саме такі, тому, що саме в цей період зафіксували численні факти незаконного відчуження та приватизації комунальної власності громади Києва. Також комісія повинна перевірити законність укладення інвестиційного договору про будівництво об'єкта багатофункціонального призначення на Поштовій площі.

Стаття по темі: Нові будівельні норми України: ще багато роботи

«Незаконна передача землі тягне за собою негативні наслідки. Недобросовісні інвестори на таких ділянках недбало стежать за дотриманням архітектурних норм, не обладнають житлові масиви необхідними зеленими зонами, дитячими майданчиками та місцями для паркування. Крім того, горе-забудовники намагаються уникнути виділення частини житлової площі для соціально незахищених громадян та сплати податків до міського бюджету. Від такої незаконної діяльності страждають всі жителі столиці і економіка міста в цілому», – зазначив ініціатор відповідного проекту рішення, депутат Київради Юрій Сиротюк.

Джерело