Реєстрація /

Забудовники повинні Києву 750 млн грн – це більше, ніж вони заплатили за рік

Опубліковані дані про суми боргів за пайовими внесками в бюджет столиці

Забудовники Києва повинні міському бюджету майже 750 мільйонів гривень, така ситуація склалася на початок 2019 року. Інформацію про суму заборгованості опублікував депутат Київради Олександр Пабат.

Раніше повідомлялося, що за 2018 рік у бюджет Києва було перераховано 543 млн грн, які будівельні компанії заплатили в якості пайових внесків за зведення будинків і реконструкції на території столиці. За цей же період, за інформацією Пабата, борг забудовників виріс на 15,1 мільйон гривень.

Найбільший приріст заборгованості був сформований в 2008 році – 456,7 мільйонів гривень. У доларовому еквіваленті по курсу того періоду ця сума сягала 60 мільйонів доларів.

Істотний приріст заборгованості забудовників припав і на 2017 рік - 51 мільйон гривень.

Суми боргів забудовників перед міським бюджетом Києва
Інформація опублікована депутатом Київради Олександром Пабатом (facebook.com/olexandr.pabat)

 

Нагадаємо, що буквально на минулому тижні Київрада вирішила знизити збір з будівельних компаній, які зводять багатоквартирні житлові будинки та об'єкти розважально-торговельної інфраструктури, в 30 разів.

Стаття по темі: Київська інфраструктура: що реалізовано і що обіцяють зробити в 2019 році

Протягом минулого року мерія Києва уклала із забудовниками 270 договорів про пайову участь в «в створення і розвиток соціальної та інженерно-транспортної інфраструктури міста Києва».

Джерело