Реєстрація /

Забудовникам пообіцяли розв’язати проблему корупції у ДАБІ

Новий очільник планує зміни.

Очільник ДАБІ Сергій Галіцин розповів про плани на новій посаді та зазначив, що наразі існують дві гострі проблеми – це проблема корупції та кадрів. Він завірив представників будівельної спільноти, що під його керівництвом ДАБІ працюватиме прозоро. 

«Я гарантую, що всі питання пов’язані з корупцією будуть зняті», – сказав він 

Народний депутат України Олександр Аліксійчук повідомив, що зміни у законодавстві щодо ДАБІ скоро будуть готові.

«Наразі ми очікуємо законопроєкт по реформі ДАБІ  у комітеті. ДІАМ має стати новим форматом у взаємовідносинах держави і влади. Ми докладемо максимум зусиль, аби будівництво вийшло на новий рівень», – сказав він.

Він наголосив, що наразі будівельна галузь є тим локомотивом, який стане першим у відновленні економіки країни.

Вячеслав Рубльов, народний депутат профільного комітету ВРУ підтримав слова колег та зазначив, що основна перешкода на сьогодні, щоб забудовники працювали – це ДАБІ.

«Концепція проєкту закону непогана, з Мінрегіоном ми співпрацюємо і як представник комітету, ми маємо спільну думку з міністром Олексієм Чернишовим. Однак, я вважаю, що забудовникам сьогодні не зручно про це говорити, але основна перешкода в тому, щоб забудовники ефективно працювали – це є ДАБІ», – сказав він. 

Стаття по темі: Пільгова іпотека в Україні в 2021 році – як отримати кредит на квартиру під 7% річних

Нагадаємо, що раніше зниження ставок за іпотечними кредитами було безпосередньо прив'язане до зниження облікової ставки НБУ. У квітні «учетка» була знижена до 8%. Однак через майже місяць під такий відсоток іпотека доступна тільки в рамках програм Державного фонду сприяння молодіжному будівництву. Також чиновники обіцяли, що у кожного громадянина України буде можливість оформити іпотечний кредит під 10%.

Джерело