Реєстрація /

Забудовника змусили через суд заплатити півмільйона гривень пайової участі

Компанія побудувала багатоквартирний будинок.

Прокуратура Київської області домоглася сплати до місцевого бюджету с. Святопетрівське Києво-Святошинського району понад 500 тис. грн. Гроші були сплачені забудовником як пайова участь у розвитку інженерно-транспортної та соціальної інфраструктури села.

Про це стало відомо з повідомлення прес-служби прокуратури Київської області.

Забудовник ввів в експлуатацію 63-квартирний житловий будинок з вбудованими нежитловими приміщеннями.
Однак при цьому ухилився від укладення договору про пайову участь у розвитку с. Святопетровское з органом місцевого самоврядування.

З огляду на ці факти, Києво-Святошинська місцева прокуратура пред'явила позов до суду про стягнення збитків у вигляді упущеної вигоди. В ході розгляду справи забудовник уклав договір пайової участі з Святопетрівською сільрадою і добровільно сплатив гроші в бюджет села.

Стаття по темі: Первинний ринок житла у 2017 році: мінімалізм, стабільність, енергоефективність

Це не найбільша сума, яку змусили заплатити забудовника. У минулому році в столиці з приватного забудовника в дохід бюджету Києва стягнуто понад 37 млн. грн. заборгованості за договором пайової участі у створенні соціальної та інженерно-транспортної інфраструктури міста.

Договір був укладений між приватною структурою і КМДА у зв'язку з будівництвом торгово-офісного комплексу на перетині вул. Ревуцького та Вишняківської у Дарницькому районі столиці. Однак взяті на себе зобов'язання забудовник не виконав. В результаті виникла зазначена заборгованість.

Джерело