Реєстрація /

За тиждень завершать асфальтування Дарницької площі


Роботи йдуть і вдень і вночі.

Протягом цього тижня буде завершено асфальтування Дарницької площі.

Про це заявив мер Києва Віталій Кличко.

Першим етапом відремонтували проїзд із проспекту Соборності на Харківське шосе. Наступним – проїзд від Харківського шосе до проспекту Гагаріна.

Під час асфальтування Дарницької площі використовують супер міцний асфальт із високим вмістом щебню гірських порід. Він утворює кам’яний скелет, що не піддається деформаціям. Також на площі триває заміна тротуарного покриття, оновлюють пішохідні переходи та встановлюють сучасне LED-освітлення, також встановлять нові огородження та облаштують велодоріжки.

«Гарантійний термін якості оновленої проїжджої частини – 5 років, а відповідність якості асфальту вартості дорожніх робіт моніторить міжнародна ініціатива CoST, до якої приєднався Київ. Хочу наголосити: асфальтування Дарницької площі завершать протягом тижня. А основні роботи на проїжджій частині, за сприятливих погодних умов, планують завершити до кінця цього року», – підкреслив Віталій Кличко.

Верхній шар асфальту на площі дорожники вкладатимуть найближчими вихідними. Усі роботи виконуватимуть вночі, аби не ускладнювати рух автотранспорту.

Стаття по темі: Скільки ремонтують мости в Києві: рекордсмен Південний міст перекритий 5 місяців на рік

Раніше повідомлялось, що на певних ділянках в Україні почали з’являтися дороги європейської якості. У 2020 році в Україні планують передбачити рекордний обсяг фінансування дорожньої галузі в обсязі 74,4 мільярда гривень. 

Джерело