Реєстрація /

За крадіжку газу в Київській області оштрафували на 37 мільйонів гривень

Випадки крадіжки почастішали.

Починаючи з 2016 року на майже 8 тис. існуючих на Київщині підприємствах було виявлено понад 1,3 тис. втручань в роботу лічильників газу. За статистикою, це кожне 7-е підприємство. Крадіжка газу наражає на небезпеку життя і здоров'я людей. Якщо в 2016 році таких порушень було тільки 62, то вже через рік ця цифра зросла майже в 6 разів і стала постійно збільшуватися. На кінець 2019 року показник досяг 1337 зафіксованих фактів.

Про це стало відомо з повідомлення прес-служби «Київоблгазу».

Порушення почастішали у зв'язку зі стрімким зростанням цін на природний газ. Власники підприємств таким чином намагаються здешевити собівартість виробленої продукції.

Всі матеріали за фактами порушень направлені в правоохоронні органи або суд. За останні 4 роки шахраям було нараховано штрафів більш ніж на 37 млн ​​гривень. На сьогоднішній день вже сплачено 22 млн гривень. У випадках, коли підприємства не можуть оплатити штраф, проводиться арешт і списання майна з підприємств.

Читайте також: Більше половини новобудов в Києві є ризиковими: як перевірити ЖК в столиці

Раніше Мністр енергетики та захисту довкілля України Олексій Оржель заявив, що у цьому кварталі у платіжках на опалення суми будуть меншими – ціна на газ для споживачів знизиться ще додатково в лютому. Це стало можливим завдяки підписанню договору про транспортування газу та стабілізації ситуації на українському та європейському ринках.

Джерело