Реєстрація /

З початку року більше 2 тисяч ОСББ оформили «теплі кредити»

Всього залучать 700 млн. грн.

У 2019 році понад 2,1 тис. українських об'єднань співвласників багатоквартирних будинків залучили близько 700 млн. грн. «теплих кредитів».

Про це повідомив голова Держенергоефективності Сергій Савчук.

Для порівняння, за весь 2018 рік понад 1,6 тис. ОСББ витратили на енергоефективні заходи всього 460 млн. грн. кредитів. Експерти відзначають, що за п'ять років довіру ОСББ до цієї програми істотно зросла.

«Держава пропонує суттєве відшкодування до 70% суми «теплих кредитів» і полегшує фінансове навантаження ОСББ при комплексній термомодернізації», – нагадав Савчук.

При цьому додаткову компенсацію можна отримати в рамках більше 170 діючих місцевих програм в різних регіонах України. Як наслідок, подвійне і потрійне відшкодування може охопити практично всю суму «теплого кредиту».

«Загалом, з початку дії програми для ОСББ з 2015 року і до цього дня її учасниками стали близько 5 тис. об'єднань по всій країні, використавши майже 1,4 млрд. грн. «теплих кредитів» на комплексні енергоефективні заходи в багатоповерхівках», – зазначив чиновник.

Стаття по темі: «Утепляємось» за рахунок держави: що для цього потрібно?

Раніше повідомлялося, що київська влада визначила перелік пільгових категорій громадян, які зможуть безкоштовно встановити лічильник в Києві.

Джерело