Реєстрація /

Як вибрати кімнатні рослини для нової квартири?

Переїзд в нову оселю – це завжди дуже хвилююче і відповідально, адже потрібно подбати не тільки про облаштування побуту, але і створити затишок. Фахівці компанії Flowers.ua вирішили поділитися з нами своїми знаннями і розповісти, як вибрати корисні кімнатні рослини для нової квартири, щоб вони не тільки радували око, але і не доставляли занадто багато клопоту.

Аглаонема: якщо в квартиру потрапляє мало світла

Як вибрати кімнатні рослини - аглаонема

Ця вічнозелена квітка гарно виглядає і є досить невибагливою. Рослина буде стабільно рости і розвиватися навіть в півтіні та при включеному обігрівачі або кондиціонері. Все, що від вас потрібно – вчасно поливати свого нового зеленого друга, збільшуючи обсяги поливу в теплі місяці. І не забувайте протирати листя рослини вологою ганчіркою.

Заміокулькас: якщо зовсім немає досвіду в рослинництві

Як вибрати кімнатні рослини - заміокулькас

Заміокулькас – це зелений довгожитель, походить з тропіків. Вид досить невимогливий, добре приживається в будь-якому типі грунту і може протриматися кілька днів без вологи. Єдине, що вам залишається – поставити горщик з квіткою на добре залите сонцем підвіконня (опівдні можна зробити затінок). Добрива заміокулькасу практично не потрібні. Але, потрібно не забувати пересаджувати квітку кожен раз, коли вона буде пускати новий росток (як правило, раз на три роки).

Хлорофітум: якщо ви живете в забрудненій місцевості

Як вибрати кімнатні рослини - хлорофітум


Хлорофітум – це корисна кімнатна рослина з довгими листочками, яка очищає повітря від шкідливих газів і домішок. Таким чином, це найкращий вибір для всіх, хто живе неподалік від заводів, фабрик або автостради. Але квітка стане в нагоді і всім, у кого є пухнастий улюбленець. Коти часто жують листя рослини, що приносить їм тільки користь. Хлорофітум пристосовується до будь-яких умов, але краще за все відчуває себе у світлих кімнатах. Любить вологість, тому не забувайте про обприскування.

Де купити кімнатні рослини?

Замість того, щоб йти за квіткою в горщику в магазин, завітайте на сайт Flowers.ua. У каталозі компанії ви знайдете безліч видів з доставкою по Україні, а також дізнаєтеся, як правильно доглядати за кімнатними рослинами. 

Джерело