Реєстрація /

Власники житла підвищили ставки на оренду квартир в Києві

Наприкінці 2019 року ріелтори зафіксували зростання орендних ставок в столиці

За підсумками листопада 2019 року на ринку оренди квартир в Києві зафіксовано зростання ставок. Власники житла і нежитлових приміщень підвищують орендну плату, заявила Генеральний директор АН «Благовіст» Олена Бібєрова.

«На ринку оренди в листопаді спостерігалася активізація попиту в порівнянні з минулим місяцем. Орендарям були цікаві як квартири, так і комерційні приміщення в різних районах міста. Орендодавці незначно підвищили орендні ставки і до кінця року ця тенденція збережеться», – прогнозує Олена Бібєрова.

За даними агентства нерухомості, в листопаді в Києві кількість угод з оренди нерухомості зросла на 17%. Найбільша кількість договір оренди укладається в межах 500-1000 доларів на місяць – цей ціновий сегмент займає 51% ринку оренди в Києві.

Стаття по темі: Що буде з цінами на квартири і новобудови в Києві в 2020 році: прогноз від експертів ринку

Мінімальна вартість оренди квартири в Києві стартує від 4500 гривень на місяць. За цю суму можна розраховувати, наприклад, на знімання однокімнатної квартири на вул. Празькій в Дарницькому районі. Однокімнатні квартири в новобудовах і великих житлових комплексах здаються в оренду набагато дорожче.

Порівняльні ціни на оренду однокімнатних квартир в Києві

  • на вул. Метрологічній у Голосіївському районі «одиничка» в 41 кв.м орендована за 9000 грн/міс;
  • на вул. Регенераторній в Дніпровському районі 1-кімнатна квартира площею 50 кв. м здана за 12 500 грн/міс;
  • на вул. Філатова на Печерську однокімнатна квартира площею 45 кв.м обійдеться орендарям в 17000 грн/міс;
  • на вул. Тютюнника також в Печерському районі однокімнатна квартиру площею 95 кв.м здана за 61 750 грн/міс.

Раніше ріелтори опублікували дані, скільки коштує оренда квартири в новобудові. Місячна плата за однокімнатні житло в новому ЖК в середньому стартує від 11 500 гривень.

В цілому, починаючи з вересня 2019 року, відзначається сезонний стрибок на ринку оренди квартир в Києві. Початок бізнес-сезону і навчального року у вищих навчальних закладах істотно вплинули на попит і спровокували зростання ставок на оренду житла в Києві.

Джерело