Реєстрація /

Власники складів просять зменшити податок на нерухомість

Їм доводиться витрачати значні кошти.

Власники промислових будівель і складів вважають, що діюча ставка податку на нерухомість в Києві є надто високою. Київську міськдержадміністрацію попросили розглянути можливість зниження ставки місцевого податку на нерухомість для власників промислових будівель і складів, яка в даний час складає 1,5%.

Депутат Віталій Павлик запропонував керівнику Департаменту промисловості та розвитку підприємництва КМДА розглянути можливість зниження ставки цього місцевого податку.

«За інформацією профільних асоціацій, сплата зазначеного податку столичними промисловими підприємствами в умовах складної економічної ситуації та падіння промислового виробництва, яке відбувається кожен квартал, а також складнощів з кредитуванням, забирає оборотні кошти у промислових підприємств, які могли б бути витрачені на оновлення основних фондів і підвищення заробітних плат працівникам», – йдеться в депутатському зверненні.

Стаття по темі: Податок на нерухомість в 2019 році: скільки і кому платити

Податковий кодекс дозволяє органам місцевого самоврядування застосовувати податкові пільги для певної категорії платників податків шляхом зменшення ставки податку або звільнення від сплати податку.

Раніше повідомлялося, що відкрити ринок землі в Україні планують уже наступного року, провівши до кінця 2019 року земельну реформу.

Джерело