Реєстрація /

Відкрили другу чергу нового корпусу «Охматдиту»

Ремонт завершили.

У Києві відкрили другу чергу нового корпусу медичного закладу, яка включає запуск шести нових відділень «Охматдиту».

Нові відділення готові до роботи, але ще чекають на додаткове обладнання. Після його прибуття та встановлення, завдяки введенню в дію нового лікувально-діагностичного комплексу НДСЛ «Охматдит» МОЗ України, кількість ліжок зросте з 620 до 720, а кількість операційних – з шести до 12.

Також планується збільшення пролікованих випадків з 20 тис. до 32 тис. на рік. Завдяки збільшенню кількості реанімаційних ліжок, медичну допомогу отримають втричі більше пацієнтів, ніж зараз. Крім того, кількість операцій на рік зросте з 10 тис. до 18 тис.

Також в «Охматдиті» відкривається онкологічне відділення на 20 ліжок. Це дасть змогу проводити хіміотерапію маленьким діткам з об’ємними пухлинами нервової системи, ока, інших органів. Відділення зможе приймати до 150 таких пацієнтів на рік.

А ще відкривається кріобанк та відділ тканинного типування, повноцінно працюватиме відділення гострої реабілітації, що зменшить інвалідизацію дітей внаслідок хвороби.

Стаття по темі: Новий Генплан Києва: як буде розвиватися столиця, скільки побудують житла і куди прокладуть метро

Раніше відкрили великий лікувальний комплекс на понад 26 тис. квадратних метрів із системами МРТ та іншим обладнанням, яке дозволить проводити надскладні процедури українським дітям різного віку. Загальна вартість коштів, які витратили на закупівлі та проведення необхідних монтажних та будівельних робіт – близько 1 млрд. грн.  

Джерело