Реєстрація /

Відкрили добудований гуртожиток для дітей-сиріт

Він знаходиться на Подолі.

У Подільському районі Києва відкрили перший у столиці соціальний гуртожиток для дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування.

Про це повідомила заступниця голови Київської міської державної адміністрації Марина Хонда.

«Це перший комунальний соціальний гуртожиток для хлопчиків, які зможуть тут проживати з 15 років. Це якраз той період, коли вони можуть вступати до професійно-технічних навчальних закладів. Завдання таких гуртожитків – адаптувати дитину до життя в суспільстві та навчити її елементарним речам: розпоряджатися грошима, доглядати за собою, готувати», – розповіла Марина Хонда.

За її словами, завданнями цього гуртожитку є надання соціальних послуг підтриманого проживання, соціальної інтеграції дітей, які тимчасово тут проживають.

ОбщежитиеОбщежитиеОбщежитие

У соціальному гуртожитку створено всі соціально-побутові умови для тимчасового проживання: кімнати розраховані на проживання 2-3 осіб, кухня обладнана побутовою технікою та необхідним інвентарем, наявні пральні машини, обладнанні місця для занять та відпочинку.

Одночасно у гуртожитку може проживати до 30 осіб.

Раніше повідомлялося, що депутати Київради підтримали проект рішення щодо створення Київського міського соціального гуртожитку для дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування. 

Джерело