Реєстрація /

Вибух будинку в Києві: названо кількість зруйнованих квартир. Мерія пропонує виплатити постраждалим 60 млн грн

Після вибуху тривають роботи з розбору завалів

Вибух будинку в Києві на Позняках призвів до руйнування значної кількості квартир в будівлі. Висока вірогідність, що будинок підлягає демонтажу. Влада має намір виділити компенсації постраждалим.

О 10.07 21 червня вибух стався у будинку по вул. Соломії Крушельницької 1/5. За десять хвилин після детонації на місце вже прибули рятівники, які приступили до пошуку постраждалих людей. Станом на ранок 22 червня знайдено тіла 3 загиблих: двох жінок 1943 та 1974 років народження і чоловіка 1991року народження

Міністерство внутрішніх справ України на наступну добу після надзвичайної ситуацію повідомило, що вибух зруйнував 16 квартир з 9 по 4 поверхи. Загалом пошкоджено 40 квартир під'їзду. Без житла залишилися 125 осіб, які зареєстровані у пошкоджених та зруйнованих квартирах.

Порушено кримінальну справу по статті 270 ч. 2 Кримінального кодексу «Порушення встановлених законодавством вимог пожежної безпеки». Розслідування проводить Головне управління Нацполіції в Києві, процесуальне керівництво покладено на столичну прокуратуру.

Стаття по темі: Вибух будинку в Києві: що буде далі з мешканцями, які версії правоохоронців

Нагадаємо, що міська влада тимчасово розмістила родини, які залишилися без даху над головою, в інтернаті Дарницького району, а також у готелі «Укрзалізниці», сотрудники которой проживали в разрушенном доме.

Мерія Києву пропонує Кабміну надати спільну фінансову допомогу постраждалим родинам для вирішення житлового питання. «Я сьогодні зранку був на нараді у прем’єр-міністра і запропонував варіант, як ми можемо допомогти постраждалим мешканцям. Половину коштів на житло для них може надати місто. А половину – виділити уряд. Київ готовий виділити з резервного фонду 30 мільйонів гривень для вирішення житлової проблеми людей, в будинку яких стався вибух. Прем’єр пообіцяв розглянути можливість допомоги від держави», – заявив мер Києва Віталій Кличко.

Джерело