Реєстрація /

Вчені допоможуть вирішити транспортні проблеми міст

Багато міст переповнені транспортом.

Більшість великих вулиць великих мегаполісів переповнені транспортом. Партнер PA Consulting, який фокусується на транспорті і мобільності, Уорвік Гудолл вважає, що ситуацію можна і потрібно змінювати. Поки багато міст вводять лише обмеження на рух автомобілів по місту, як це було в Парижі, Марселі або Барселоні.

Але нові технології можуть принести більш радикальні зміни. Мікромобільность, включаючи електричні скутери і велосипеди, розглядається як потенційне рішення для більш ефективного переміщення людей по містах.
Щоб скутери «працювали», міста повинні будуть створити для них більш безпечні дороги – можливо, високо над міськими вулицями. BMW Group і Китайський університет Тінь, тим часом, розробили амбітні плани по створенню мережі критих труб над вулицями для скутерів і велосипедів. Кажуть, кілька міст проявили інтерес.

Тим часом такі компанії, як Uber і Lilium планують флоти літаючих таксі, електричних літаків, які можуть злітати і приземлятися вертикально з посадочних модулів, розкиданих по всьому місту.

Стаття по темі: Київська інфраструктура: що реалізовано і що обіцяють зробити в 2019 році

Раніше повідомлялося, що тендерний комітет КП «Київський метрополітен» скасував тендер на проектні роботи з будівництва Подільсько-Вигурівської лінії Київського метрополітену.

Джерело