Реєстрація /

Вартість електроенергії може збільшиться в 2 рази


Нинішній тариф не покриває витрати.

Кінцева вартість електроенергії для побутових споживачів повинна становити від 2,6 грн до 4 грн за кВт⋅ч. Це обумовлено ринковими розцінками на ресурс, цінами на розподіл і постачання.

Про це в Facebook повідомив заступник міністра енергетики Юрій Бойко.

«На сьогодні ціна повинна становити від 2,6-2,96 грн/кВт⋅ч по Києву та Дніпропетровській області, в 3,7-4 грн/кВт⋅ч в Івано-Франківській і Луганській областях відповідно», – розповів заступник міністра.

За його словами, тариф на розподіл на даному етапі найвищий саме в Луганській області. Він в три рази перевищує розцінки в Києві.

Також Бойко підкреслив, що кінцева ціна на електрику для споживачів складається з вартості електроенергії на ринку, тарифу на її передачу високовольтними мережами «Укренерго», розцінок на розподіл низьковольтними мережами операторів систем, тарифу на поставку і податків.

До того ж заступник міністра зазначив, що з діючої вартості електроенергії 1,68 грн/кВт⋅ч тільки на транспортну складову йде 1,51 грн/кВт⋅ч. Безпосередньо на електричну енергію залишається тільки 9 коп.

Стаття по темі: Що буде з цінами на нерухомість в Києві в 2021 році: прогноз від експертів ринку

Нагадаємо, що з 1 січня в Україні набудуть чинності зміни в законодавстві, яке регулює податки, розміри мінімальної зарплати, прожиткового мінімуму. На окрему увагу заслуговують зміни в тарифах на газ та електрику, які істотно виростуть з 1 січня 2021 року.

Джерело