Реєстрація /

В Україні майже всі зупинки громадського транспорту небезпечні

Норми змінюють.

На сьогоднішній день майже всі зупинки громадського транспорту в Україні небезпечні. Тому у Мінрегіонбудів розробили нові норми будівництва, які вже чинні з 28 вересня.

Тепер всі нові та реконструйовані зупинки громадського транспорту мають будуватися з обов’язковими захисними стовпчиками від можливого наїзду автобусів, тролейбусів, маршруток та інших авто. 

Захисні стовпчики за можливості мають також розміщуватися не лише перед зупинками, а й вздовж тротуарів, на великих перехрестях і біля наземних переходів з підвищеною небезпекою для пішоходів. Таку норму заплановано найближчим часом теж внести у ДБН.

Окрім захисних металевих стовпчиків на під’їздах до зупинок громадського транспорту мають  встановлюватися огорожі перильного типу. Крім цього, на зупинках повинні бути передбачені засоби інформування пасажирів (електронні табло, таблиці з розкладом та схемою руху тощо) та автомати з продажу квитків. При цьому, вони не повинні погіршувати видимість для водіїв або заважати руху пішоходів.

Стаття по темі: Нові будівельні норми України: ще багато роботи

Раніше повідомлялося, що Міністерство регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України хоче змінити норми, щодо будівництва трамвайних зупинок. Пропонують влаштування підвищених посадкових платформ на одному рівні з підлогою трамваїв для безпеки дорожнього руху та зручності пасажирів.

Джерело