Реєстрація /

В Україні лише 5% проектів нерухомості відповідають світовим тенденціям

Більшість за якістю відстають.

В усіх сегментах українського ринку нерухомості лише близько 3-5% об’єктів відповідають сучасним європейським та світовим тенденціям в будівництві. 

Про це повідомив президент Конфедерації Будівельників України Лев Парцхаладзе.

«На моє переконання, лише поодинокі українські проєкти можуть вважатися сучасними. Поки що лише завдяки окремим девелоперам, їхнім інвестиціям та бажанню створювати по-справжньому знакові об’єкти», – сказав він.

На його думку, український ринок є досить перспективним з огляду на прийняті сучасні будівельні норми, зокрема, щодо інклюзивності.

Стаття по темі: Нові будівельні норми України: ще багато роботи

«Нові будівельні норми разом із нещодавно прийнятими законами – це, по суті, нові правила гри, нові умови для діяльності будівельних компаній, архітектурних бюро та дизайнерських студій. Вони створюють позитивне тло для залучення світового капіталу в розвиток українського ринку нерухомості. Держава отримала передумови для переходу на зовсім інший, більш якісний рівень у будівництві: від створення дитячих садків до надсучасних промислових об’єктів. Я переконаний, що у найближчі 5-10 років українські об’єкти посядуть гідне місце серед найкращих світових взірців», – підсумував він.    

Раніше повідомлялося, що український ринок нерухомості розвивається і поступово інтегрується у світовий.

Джерело