Реєстрація /

В Україні хочуть привертати увагу пішоходів при перетині дороги

Хочуть змінити буд норми.

Міністерство регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України хоче запровадити обов’язкове влаштування сучасних засобів підвищення уваги пішоходів при виході на дорогу. Норми хочуть змінити.

Про це повідомив заступник Міністра регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України Лев Парцхаладзе.

Мова йде про сучасні та креативні засоби привернення уваги – яскраві попереджувальні знаки, креативні надписи на дорогах, які заставляють задуматися, а також оригінальна розмітка на пішохідних переходах.

«Для привернення додаткової уваги багато хто пропонує розміщувати у безпосередній близькості від переходів яскраві «приколи» і для водіїв, і для пішоходів. Це має трохи «пригальмувати» всіх учасників дорожнього руху. Також можна на цих яскравих інформаційних табло розмістити витяги з правил дорожнього руху», — відмітив Парцхаладзе.

Читайте також: Київська інфраструктура: що реалізовано і що обіцяють зробити в 2019 році

переход

Раніше повідомлялося, що Україна вивчає зарубіжний досвід з будівництва пішохідних переходів. Зокрема, Міністерство регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства хоче запровадити облаштування пішохідних переходів на перехрестях у вигляді «косої зебри».

Джерело