Реєстрація /

В Україні 65% власників бізнесу зацікавлені у гнучких просторах для роботи

Багато хто обирає коворкінги.

За даними звіту IWG, 65% власників бізнесу зацікавлені у гнучких просторах для роботи, оскільки це дозволяє знизити капітальні, операційні витрати, а також мінімізувати ризики.

«В Україні на початку липня 2021 року показник заповнюваності коворкінгів становив понад 70%. У першому півріччі цього року загальна пропозиція коворкінгів у Києві становила 96 тисяч м2. Це на 11% більше, ніж за перше півріччя 2020 року і становить 4,9% загального обсягу офісних площ на ринку», – йдеться у звіті Colliers International.

«Ми спостерігаємо стрімке зростання попиту комплексний підхід до організації робочого простору. Сьогодні клієнти зацікавлені не тільки в комфортному просторі, їх також цікавить сервісне обслуговування, що включає послуги офіс-менеджера, клінінгу, системного адміністрування та IT підтримки, – коментує Юлія Литвиненко, директор мережі IWG в Україні. – Крім того, такий формат створює сприятливі умови для нетворкінгу та взаємодії всіх своїх учасників та створення ком'юніті, що мають спільні цінності».

Гнучкі офіси з комплексним обслуговуванням найбільшим попитом користуються у сфері інформаційних технологій, бізнесів та креативних індустрій. Середній вік резидентів від 25 до 44 років, більшість працюють віддалено як підприємці та консультанти. Також новою тенденцією є попит із боку державних установ. Керівники організацій наголосили, що у такий спосіб прагнуть підвищити ефективність та мотивацію до роботи серед співробітників.

Читайте також: Популярні квартири на ринку нерухомості Києва: що користується підвищеним попитом в 2021 році

Раніше повідомлялося, що на ВДНГ починають будівництво урбан-парку.

Джерело