Реєстрація /

В ТРЦ будуватимуть колівінги

Скоро впровадживатимуть нові формати.

Експерти говорять про неминучу трансформацію торговельних центрів в місця соціалізації, впровадження інновацій та несподіваних форматів, від доповненої реальності до коворкінгів на перших поверхах і колівінгів на верхніх. 

«Методика соціалізації ритейл-просторів в світі найрізноманітніша.  Пострадянські країни давно практикують велику кількість розваг.  В європейських проектах переважають не розваги, а масштабні зони громадського харчування.  Все частіше пропонуються додаткові послуги, наприклад, школи танців або освітні проекти», – розповів Олександр Носаченко, керуючий директор Colliers International (Україна).

За його спостереженнями, тренд розширення сфери навчання помітний і в Україні. 

«Щоб залишатися місцем тяжіння і відповідно підвищувати дохід, ТРЦ надають людям можливість реалізувати свої соціальні очікування. В більшості випадків навчальні центри не можуть дозволити собі запропоновану оренду в ТРЦ.  Але це лише питання часу: якщо попит в Україні на навчальні центри буде прогресувати, зростатиме й вартість їх послуг, та підвищеться ймовірність появи такої функції в торговельному центрі», – пояснив Носаченко.  

У будь-якому випадку шляху назад немає: цифрова революція привела до трансформації поведінки споживача.  Основною потребою є саме соціалізація: комфортне місце спілкування плюс можливість розвиватися, отримувати новий досвід, знання та враження, резюмує експерт.

Стаття по темі: Український рітейл в очікуванні кризи 2019 року: що чекає торгові центри в Києві

Раніше повідомлялося, що на стадії будівництва знаходиться велика кількість об'єктів торгової нерухомості (GLA> 650 000 кв. м), введення в експлуатацію яких, безумовно, вплине на розвиток ринку столиці.

Джерело