Реєстрація /

В опалювальному сезоні 2020/2021 аварійність тепломереж у Києві знизилася на 15%


Сезон завершено.

Протягом цьогорічного опалювального сезону бригади Київтеплоенерго усували у середньому 30 пошкоджень за добу, що на 15% менше порівняно з попередніми сезонами. Це результат проведеної реконструкції трубопроводів у 2019-2020 роках. За два попередні роки Київтеплоенерго замінило 270 км зношених трубопроводів. Загальна протяжність столичної системи тепломереж – понад 2,7 тис. км.
 
Також усували пошкодження тепломереж і відновлювали теплопостачання клієнтам менш ніж за добу. 
За період цьогорічного опалювального сезону опрацьовано понад 100 тис. звернень киян. Також близько 70% клієнтів Київтеплоенерго сплачують за спожиті послуги онлайн.

Читайте також: ТОП-5 порад, як зменшити електроспоживання, працюючи із дому

Нагадаємо, що Фонд енергоефективності отримав 282 заявки від ОСББ на участь в програмі «Енергодім». За попередніми підрахунками, загальна вартість цих проектів складає 1,9 млрд грн, з яких ґрантова частина — близько 1,35 млрд грн.

Енергоефективні заходи дозволяють мешканцям столичних багатоповерхівок економити на вартості комунальних послуг до 40%.

Про це мер Києва Віталій Кличко заявив під час відвідання будинку в Оболонському районі, де здійснили заходи з енергоефективності. У багатоповерхівці на вулиці Йорданській, зокрема, встановили індивідуальний теплопункт, оновили мережі, замінили вікна і двері на сучасні, енергозберігаючі.

«Цьому житловому будинку 44 роки. У програмі співфінансування брав участь неодноразово – у 2018 та 2019 роках. Завдяки участі в програмі співфінансування 70/30 за допомогою міста в будинку встановили індивідуальний тепловий пункт з погодним регулюванням та можливістю дистанційного керування з мобільного телефону, замінили внутрішні мережі та зробили якісну теплоізоляцію, що дозволило уникнути тепловтрат. А також замінили вікна та двері у під’їздах на енергозберігаючі. На 2021 рік мешканці подали заявку на утеплення фасаду», – сказав Віталій Кличко.

Джерело