Реєстрація /

В одному з київських ТРЦ виявили серйозні порушення пожежної безпеки

ТРЦ перевірили.

Київська влада виявила серйозні порушення правил пожежної безпеки в ТРЦ «Магелан» в Голосіївському районі. Якщо виявлені під час перевірок в ТРЦ порушення норм протипожежної безпеки не будуть усунуті в найкоротші терміни, міська влада звернеться до суду.

Про це стало відомо із заяви мера Києва Віталія Кличка.

На першому поверсі ТРЦ «Магелан» виявили порушення, які не усунули після попередньої перевірки рятувальників, – торгові точки навпроти центрального входу в зоні під ескалаторами. При цьому виявили, що деякі торговельні точки на евакуаційних шляхах в результаті попередньої перевірки прибрали. Також в ТРЦ відкрили виходи на сходові клітини, які були до цього закриті.

За даними керівництва ДСНС в Києві, недостатньо в ТРЦ і схем евакуації людей при пожежі.

«Ключові порушення – це захаращені шляхи евакуації. Деякі зауваження були усунені, але є ще проблеми, які потрібно вирішити: прибрати торгівлю, наприклад, кафе, які зараз знаходяться на шляхах пожежної евакуації, щоб ці шляхи були вільними», – зазначив Кличко.

Мер доручив головам райдержадміністрацій в Києві ознайомитися з висновками ДСНС про виявлені порушення в усіх ТРЦ столиці і особисто проконтролювати, щоб всі порушення були усунуті.

Повторні перевірки відбудуться найближчим часом.

Раніше повідомлялося, що перевіряти ТРЦ на пожежну безпеку почнуть з 3 квітня.

Джерело