Реєстрація /

В Оболонському районі з’явиться ще один комунальний дитсадок

Садок розрахований на 225 місць.

Депутати Київради прийняли рішення про створення комунального закладу дошкільної освіти (ясла-садок) № 593. 

Дитсадок відкриють на вулиці Макіївській, 9. Наразі ця адреса юридично закріплена за комунальним навчально-виховним комплексом № 299. Однак ще з 2014 року заклад не використовує приміщення для організації освітнього процесу. Саме тут з’явиться ще один комунальний дитсадок. Площа будівлі становить 2 тис. 589 квадратних метрів. 

Стаття по темі: Головні інфраструктурні проекти Києва у 2018 році: що планують, і які шанси бути реалізованими?

«Оболонський район має нагальну потребу в створенні нового закладу дошкільної освіти, адже дитсадки району працюють наразі зі значним навантаженням. Проаналізувавши раціональність використання комунального майна, було знайдено приміщення, яке можна переобладнати в садочок на 225 місць. Тобто після ремонту та наповнення усім необхідним заклад зможе відкрити понад 12 груп, що суттєво знизить напругу в мікрорайоні щодо влаштування дітей у дитсадки. Наразі вже здійснюються роботи з реконструкції закладу, на які виділено понад 21 млн. грн.», – повідомила депутат Київради Ганна Старостенко.

Також навчально-виховний комплекс № 299 має в своєму розпорядженні ще дві будівлі за адресами Тимошенко, 2-Б та Північна, 20.

Джерело