Реєстрація /

В метро тепер можна проектувати туалети 

Норма є обов’язковою для нового будівництва і реконструкції.

1 вересня 2019 року вступають в дію нові державні будівельні норми щодо проектування споруд метрополітенів, якими передбачено обов’язкове влаштування туалетів для пасажирів на вході/виході зі станцій при їх новому будівництві або реконструкції.

То ж, під час нового будівництва або реконструкції санвузли обов'язково передбачатимуться у межах вестибюля станції, тобто, на вході/виході до них. Вони також мають бути доступними для всіх груп населення і враховувати потреби людей з інвалідністю та інших маломобільних груп. 

У складних умовах під час реконструкції станції можливо влаштовувати санвузли у суміщених підземних переходах поза межами шляхів евакуації або поряд зі станцією на поверхні землі. У таких випадках, відповідно до нового ДБН, санвузли повинні мати окрему від метро систему побутової каналізації.

Стаття по темі: Нові будівельні норми України: ще багато роботи

Раніше повідомлялося, що Міністерство регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України розглядається доцільність внести відповідні зміни для збільшення кількості жіночих туалетів, які проектуються у громадських закладах.

Джерело