Реєстрація /

В кінці місяця відкриють після ремонту термінал F в аеропорту «Бориспіль»

Термінал не працював 5 років.

Термінал F відкривається в аеропорту «Бориспіль» 31 березня.

Про це стало відомо з повідомлення першого заступника гендиректора аеропорту Євгена Дихне.

«Причина, по якій в 2013 році закрили термінал F, – економічна. Нести великі витрати на утримання при недостатньому пасажиропотоку не раціонально. Виходячи з цього, ми сконцентрували в терміналі D всі внутрішні і міжнародні рейси, так вдалося оптимізувати витрати. Більше п'яти років ми вели роботу в одному терміналі», – повідомив Дихне.

Однак, за його словами, ситуація в 2019 році змінилася, авіакомпанії збільшують кількість рейсів, нарощують флот. У порівнянні з аналогічним періодом минулого року, є зростання пасажиропотоку на 15%.

У літньому сезоні минулого року констатували факт, що термінал D вже по кілька годин на добу працює на піку своєї пропускної здатності, а аеропорт не забезпечує необхідним сервісом пасажиропотік, який створюють авіакомпанії.

Сукупний обсяг витрат по відновленню роботи терміналу F і підготовки його до обслуговування пасажирів становить близько 100 млн. гривень.

Раніше повідомлялося, що у 2018 році на розконсервацію і підготовку до роботи терміналу F в міжнародному аеропорту «Бориспіль» витратили близько 60 млн. гривень.

Джерело