Реєстрація /

В Києві відновлено роботу продуктових магазинів та транспорту — КМДА

Громадський транспорт буде працювати в обмеженому режимі

Київська міська державна адміністрація повідомила, що після тривалої комендантської години. З 8 ранку 28 лютого у Києві в обмеженому режимі запрацював громадський транспорт та продуктові магазини.

Перший заступник голови КМДА Микола Поворозник попросив киян не виходити на вулицю і не пересуватися містом без нагальної потреби.

«Загалом ця ніч пройшла спокійно, було декілька сутичок і боїв із диверсійно-розвідувальними групами, але в цю ніч місто більше готувалося до оборони. Тому, коли після 08.00 ви вийдете в місто, побачите укріплення, протитанкові їжаки та інші фортифікаційні споруди, які з’явилися на вулицях Києва», – розповів Микола Поворозник.

Після завершення дводенної комендантської години мешканці міста сьогодні зможуть вийти на вулиці, аби відвідати аптеки, магазини, допомогти родичам.

«Місто зробило все, аби сьогодні магазини відкрилися і були наповнені продуктами харчування та іншими продуктами першої необхідності. Також з 08:00 запрацює наземний громадський транспорт, ми спробуємо зробити так, аби він максимально забезпечував потреби населення у перевезеннях. Метрополітен також відновить рух поїздів, але в особливому режимі – поїзди будуть ходити набагато рідше, ніж зазвичай», – сказав Микола Поворозник.

Комендантська година не скасована - з 28 лютого вона буде тривати з 22.00 до 7.00.

«Не забувайте, що ми знаходимось в оточенні ворога, на вулицях продовжуються вуличні бої практично в кожному районі міста. Тому виходьте лише у випадку крайньої необхідності – коли потрібно купити продукти або ліки», – наголосив Поворозник.

Джерело

Теґи