Реєстрація /

В Києві для невакцинованих містян обмежать вхід в метро та наземний транспорт

КМДА готується до «червоної зони» карантину

В Києві будут задіяні суворі обмеження для містян та гостей столиці, які не пройшли вакцинацію. Через високий рівень захворюваності та зростаючу кількість смертей від наслідків Covid-19 обмеження торкнуться в першу чергу транспорту.

Прес-служба мерії Києва повідомляє, що обмеження вже схвалені столичню комісією з техногенно-екологічної безпеки та надзвичайний ситуацій. Вони вступять в дію після рішення Уряду про переведення Києва в «червону зону».

Які обмеження для невакцинованих запровадять в Києві

  • Метро та громадським наземним транспортом зможуть користуватись лише вакциновані громадяни (за паспортами вакцинації) або із негативним тестом на Covid-19. Перевірки будуть проводитися поліцією та працівниками Муніципальної охорони на входах в станції метро.
  • З 23 жовтня всі школи йдуть на канікули строком на 2 тижня. Під час другого тижня навчання можливо буде проводитися дистанційно.

За даними КМДА, за добу 21 жовтня в Києві зареєстровано 1323 нових випадка Covid-19 та 44 смерті від його наслідків. До лікарень госпіталізовані 132 хворих на коронавірус та 525 осіб із підозрою на COVID-19 та пневмоніями.

Нагадаємо, пункти щеплення від COVID-19 вже працюють у Центрах надання адміністративних послуг майже у кожному районі міста.

Джерело

Теґи