Реєстрація /

В Києві 1 600 га землі перепрофілюють під житлову забудову

Забудова промислових зон може розширити можливості для забудовників

В Києві 1 662 гектар землі змінять своє призначення згідно з Генеральним планом. Після цього земля, розташована переважно в промислових зонах, може бути забудована житлом.

«Новий генплан передбачає перепрофілювання 1 662 гектарів територій для громадської багатофункціональної, житлової багатоквартирної забудови та озеленення», – повідомляє «Економічна правда» з посиланням на комунальний «Інститут генерального плану Києва».

За твердженням авторів статті, подібний сценарій забудови містять і чинний генплан, і проєкт нового генплану.

Загальна площа промислових зон у межах Києва, за чинним генпланом, перевищує 7 тис га. На сьогодняшній день площа всієї житлової забудови столиці сягає 13 тис га.

Великі промислові ділянки переважно розташовані вздовж залізничних колій, на березі Дніпра, поряд з вулицями магістрального руху.

Стаття по темі: Як забудовники уникають відповідальності за несвоєчасну здачу будинків. Ключові пункти інвестиційного договору

Нещодавно, провідні забудовники Києва повідомили про зростання собівартості будівництва житла на 100-120 дол за квадратний метр. Вони вважають, що витрати на будівництво будуть зростати й надалі.

Джерело