Реєстрація /

В історичних і центральних частинах міст заборонять наземні парковки

Новий ДБН дозволяє проектування тільки підземних паркінгів в центральних районах міст

Відповідно до нових державних будівельних норм (ДБН), затверджених Міністерством регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства, проектування парковок в історичних і центральних частинах міст буде вирішуватися тільки у вигляді підземних паркінгів.

Про це нововведення повідомив заступник міністра регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України Лев Парцхаладзе. 

«Вулиці, безпечні і комфортні для людей – такий принцип діє в більшості цивілізованих країн Європи і світу. Однак в Україні історичні центри міст перевантажені надмірними та хаотичними парковками автомобілів. Це погіршує екологію і створює можливість небезпеки для пішоходів. Тому в новому ДБН ми ввели зміна, яке допускає проектування лише підземних парковок в таких частинах міст».

За словами заммінсістра, нові правила допоможуть розвантажити вулиці від надмірної кількості припаркованих машин, створивши при цьому більш комфортні умови для водіїв і пішоходів.

За даними Міністерства регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства, оновлений ДБН «Планування і забудова територій» вже затверджений і буде опублікований найближчим часом.
 

Джерело