Реєстрація /

В Ірпені відновили 523 багатоквартирних та 1460 приватних житлових будинків

Триває будівництво приватних будинків на місці зруйнованих будинків.

В Ірпінській громаді продовжується активне відновлення руйнувань житлового сектора, спричинених війною. Станом на вересень 2024 року вдалося відновити 512 багатоквартирних будинків, 11 із яких після капітального ремонту. Триває будівництво приватних будинків на місці зруйнованих будинків. Водночас 111 багатоквартирних та 977 приватних будинків ще потребують відновлення.

Про це стало відомо з повідомлення першого заступника Ірпінського міського голови Андрія Кравчука у Facebook.

«У квітні 2022 року в Ірпені було 515 частково пошкоджених багатоквартирних житлових будинків, 94 багатоквартирних житлових будинки, які потребували капітального ремонту, а 25 повністю знищено. Станом на вересень 2024 року вдалося відновити 512 частково пошкоджених багатоквартирних будинків на загальну суму 455,9 млн грн за рахунок Резервного фонду державного бюджету, обласної субвенції, міжнародних партнерів, благодійних організацій та програми «Віднови Дім», – йдеться у повідомленні.

З 94 багатоквартирних будинків в Ірпінській громаді, які потребували капітального ремонту, на даний час 11 уже відновлено, з яких: один багатоквартирний будинок за фінансування ініціативи Президента України UNITED-24, два – за рахунок коштів Фонду ліквідації наслідків збройної агресії, ще вісім – за рахунок міжнародних донорів. З капітальних ремонтів тривають роботи з 27 багатоповерхівок.

Раніше повідомлялося, що ринок житлової нерухомості України показує поступове відновлення.

Джерело