Реєстрація /

В експлуатацію введено 3 ЖК «Укрбуду». Решта об'єктів чекають на рішення Кабміну

Будинки вже заселені, введення в експлуатацію дозволить отримати мешканцям право власності

Три житлові комплекси «Укрбуду» введені в експлуатацію і отримали сертифікати ДАБК. Про отриманні свідоцтва про введення в експлуатацію повідомив президент ХК «Київміськбуд» Ігор Кушнір, підприємство якого добудовує незавершені ЖК «Укрбуду».

«Питання введення було одним з найгостріших, в будинках вже живуть люди, тому забезпечити їх законну експлуатацію вкрай важливо! Сьогодні зроблено перший, але важливий крок, три об'єкти отримали сертифікати від ДАБК. Хочу зазначити, що фахівці «Київміськбуду» робили все можливе, усунули самі незначні зауваження для того, щоб будинки були введені», – повідомив Кушнір на своїй сторінці в Facebook.

Які об'єкти «Укрбуду» введені в експлуатацію

Сертифікати отримали:

  • ЖК «Сонячна рів'єра»;
  • ЖК «Новомостицька»;
  • Дві секції ЖК «Пектораль».

«Київміськбуд» вже подав документи на введення в експлуатацію частини ЖК «Харківський» і готує документи по іншим комплексам.

Стаття по темі: Нацбанк дав прогноз по ринку нерухомості України: новобудови ризиковані для інвесторів, попит буде відновлюватися 2 роки

Для добудови та введення в експлуатацію інших об'єктів «Укрбуду» необхідна згода Кабінету міністрів на підписання договорів про передачу землі Міністерства оборони України. Це одна з 3 ключових проблем, які гальмують зведення довгобудів.

Джерело