Реєстрація /

Уряд планує збільшення лімітів електроенергії для Києва

Електроенергія спочатку розподіляється на критичну інфраструктуру, та потім на інших споживачів.

Уряд планує збільшення лімітів електроенергії для Києва та міст, де більше критичної інфраструктури.Про це розповів в ефірі КИЇВ24 енергетичний експерт, голова Ради Української асоціації поновлюваної енергетики Станіслав Ігнатьєв.

«Нарешті уряд нас почув і змінює формулу розрахунку лімітів. Насамперед ліміти припадали за кількістю приладів обліку кінцевих споживачів. Такі міста, як Київ, Харків, Дніпро – найбільша кількість критичної інфраструктури. Це не 25%, а набагато більше.Електроенергія спочатку розподіляється на критичну інфраструктуру, та був інших споживачів. Ми доводили уряду, що необхідно зробити співвідношення між критичною інфраструктурою та споживачами та доводити справедливі ліміти. Уряд переглядає цю методику, найближчими тижнями її буде прийнято. Сподіваємося, що в регіонах будуть більш менш однакові графіки», – сказав Ігнатьєв.

Нагадаємо, що у Києві на 7 червня передбачено більше лімітів електроенергії, ніж учора. Про це повідомив генеральний директор компанії YASNO Сергій Коваленко.Він зазначив, що з 24 червня розпочинає роботу постанова про справедливий розподіл лімітів. Ймовірно, якщо не легше, то хоча б зрозуміліше, за яким принципом розраховують обмеження.

Нагадаємо, що у першому кварталі загальна площа житлових будівель, прийнятих в експлуатацію, склала 2,18 млн кв.м. Це на 12,3% більше за аналогічний період минулого року, але менше за обсяги уведення житла в експлуатацію в останній рік до війни. Про це повідомив голова Комітету Верховної Ради України з питань фінансів, податкової та митної політики Данило Гетманцев за даними держслужби статистики.

У регіональному розрізі лідерами за закінченим житловим будівництвом залишаються Київська область та Київ, на долю яких припадає 32% уведеного в експлуатацію житла, а також області на західній частині України із часткою 40%. Найменший показник – у регіонах з активними бойовими діями та наближених до фронту: Донецькій, Херсонській, Миколаївській областях.

Джерело