Реєстрація /

ЮНЕСКО не вимагало припинити будівництво пішохідного мосту на Володимирський гірці

Мер спростував інформацію.

Мер Києва Віталій Кличко прокоментував інформацію, про те, що ЮНЕСКО нібито висловилася за припинення робіт зі зведення велосипедно-пішохідного мосту між Володимирською гіркою і Аркою дружби народів. За словами мера, жодних подібних вимог із боку ЮНЕСКО до КМДА не надходило.

«Днями в деяких ЗМІ з’явилася інформація, що ЮНЕСКО виступає проти будівництва пішохідно-велосипедного мосту, який повинен стати туристичною перлиною Києва. Я хочу вас запевнити: будівельні роботи зі зведення цього мосту через Володимирський узвіз повністю відповідають чинному законодавству. Наразі роботи тривають і жодних вимог від ЮНЕСКО про припинення робіт міська адміністрація не отримувала», – сказав Віталій Кличко.

Стаття по темі: 5 найбільш «втомлених» мостів Києва

Мер зазначив, що роботи здійснюються поза межами буферної зони об’єкту всесвітньої спадщини Софії Київської, а межі буферної зони затверджені наказом Міністерства культури від 2017 року. При роботах жодним чином не порушено законодавство. Також, за словами Віталія Кличка, КМДА звернулася до Експертної Ради Українського національного комітету Міжнародної ради з питань пам’яток і визначних місць для надання експертних висновків щодо впливу проекту будівництва цього мосту.

Раніше повдіомлялося, що Міністерство культури рекомендує київській владі призупинити будівництво моста від Володимирської гірки до арки Дружби народів. Частину робіт вже виконали.

Джерело

Теґи