Реєстрація /

Укрпошта планує реновацію Головпоштамту у Києві

Головпоштамт у Києві – одна з найвідоміших будівель міста.

Компанія UGBN development розробила проект реновації Головпоштамту у Києві, виконаний на замовлення Укрпошти. Фото рендерів Головпоштамту компанія оприлюднила у Facebook.

«У ці бурхливі часи ми наполегливо працювали з нашим сміливим та шановним Замовником і з гордістю презентуємо вам проект реновації Головпоштамту в Києві», – йдеться у повідомленні.

Проектом передбачено:

  • реновація головної операційної зали у зв'язку з оптимізацією виробничих процесів АТ «Укрпошта»;
  • реставрація фасаду будівлі;
  • реставрація вхідної групи;
  • реновація холу;
  • заміна чотирьох пасажирських ліфтів у будівлі та оновлення інженерної інфраструктури;
  • ремонт (реставраційний) санітарно-технічних приміщень.

Головпоштамт у Києві – одна з найвідоміших будівель міста. Він розташований на перехресті Хрещатика та Майдану Незалежності, і є одним із найважливіших символів Києва.

Будівлю Головпоштамту збудовано у 1952-1958 роках за проектом архітекторів Петра Юрченка та Анатолія Добровольського. Вона виконана у стилі сталінського ампіру та є одним із найкращих зразків цього стилю в Україні.

Головпоштамт відкритий у 1958 році і з того часу є одним із найважливіших центрів зв'язку в Києві. Він приймає та надсилає пошту та надає інші поштові послуги.

Нагадаємо, що у першому кварталі загальна площа житлових будівель, прийнятих в експлуатацію, склала 2,18 млн кв.м. Це на 12,3% більше за аналогічний період минулого року, але менше обсягів введення житла в експлуатацію в останній рік до війни. Про це повідомив голова Комітету Верховної Ради України з питань фінансів, податкової та митної політики Даніло Гетьманцев за даними держслужби статистики.

У регіональному розрізі лідерами із закінченого домобудування залишаються Київська область та Київ, на частку яких припадає 32% введеного в експлуатацію житла, а також області на західній частині України з часткою 40%. Найменший показник у регіонах з активними бойовими діями та наближеними до фронту: Донецькою, Херсонською, Миколаївською областями.

Джерело