Реєстрація /

Українці платять за електроенергію в рази менше, ніж європейці

Тарифи невисокі.

Українці платять за електроенергію в кілька разів менше, ніж жителі інших європейських країн.

Про це свідчать дані Євростату, опубліковані прес-службою Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики і комунальних послуг (НКРЕКП).

В Україні вартість електроенергії для побутових споживачів (з усіма податками та зборами) становить 1,29 грн/кВт-год. Друга по дешевизні електрики Болгарія, тут жителі платять 3,30 грн/кВт-год. У Литві електрика для споживачів коштує 3,68 грн/кВт-година, в Угорщині – 3,81 грн/кВт-година, в Хорватії – 4,41 грн/кВт-год. Найвищі ціни в Німеччині – 10,31 грн/кВт-год.

Стаття по темі: Відсотки по іпотеці в 2018 році: рейтинг банків України

«Я особисто вважаю, що формульний підхід обмежує зростання вартості електричної енергії. Він економить кошти споживачів на обмеженій вартості вугілля, яка закладається в розрахунок прогнозованої оптової ринкової ціни. Якби ми закладали поточну вартість вугілля на міжнародних ринках, споживач платив би більше. А сьогодні у нас найнижчі ціни для населення в Європі. Українці платять в 3-4 рази нижчу ціну, ніж населення в сусідніх країнах», – сказала глава НКРЕКУ Оксана Кривенко.

Стоимость электричества
 

Джерело